Krov po vašoj mjeri

Montažna gradnja je praksa sastavljanja različitih dijelova konstrukcije na mjestu proizvodnje i njihovog prijevoza do mjesta gradilišta. Montažna gradnja postaje sve češća, poboljšava se u kvaliteti i postala je dostupna u raznim proračunima. Unatoč percepciji montažnih radova, brojne su prednosti ove vrste gradnje.

Niskoenergetske montažne kuće Partas mogu se prije svega pohvaliti energetskom učinkovitošćui i održivom gradnjom. Tradicionalne metode gradnje zahtijevaju dodatne materijale koji dovode do povećanog otpada. Ovo je značajno poboljšanje u odnosu na slanje otpada izravno na odlagalište s tradicionalnog gradilišta. Također, kontrolirano okruženje tvornice omogućuje precizniju konstrukciju, čvršće spojeve i bolju filtraciju zraka, što zauzvrat omogućava bolju izolaciju zida i povećanje energetske učinkovitosti. Niskoenergetske montažne kuće Partas jedine na tržištu radi promicanje energetske održivosti ne kao ideje budućnosti već kao činjenice koja se događa danas.

Jedna od najvećih prednosti montažne gradnje bila bi financijska ušteda. Iako se percepcija komada izrađenih po narudžbi može činiti skupim, s niskoenergetskom montažnom konstrukcijom, to nije slučaj. Niskoenergetska montažna kuća ujedno štiti mogućnost nepouzdanog izvođača i neproduktivnog osoblja. Uz to, smanjenje vremena izgradnje može značajno uštedjeti na troškovima financiranja izgradnje. Partas kuće nude i dosljednu kvalitetu. Budući da se montažna konstrukcija odvija u kontroliranom proizvodnom okruženju i slijedi zadane standarde, podsklopovi konstrukcije izrađivat će se ujednačene kvalitete. Konstrukcije građene na gradilištu ovise o različitim stupnjevima stručnosti i rasporedima neovisnih izvođača. Sve to doprinosi izrađivanju i općoj kvaliteti date strukture. S montažom, svaki podsklop gradi iskusan tim u tvornici otpornoj na vremenske uvjete, s višestrukim provjerama kvalitete tijekom cijelog postupka. Neki dijelovi izgrađeni su korištenjem precizne strojne opreme kako bi se osigurala sukladnost s građevinskim pravilima.  Prijenosna konstrukcija zahtijeva znatno manje vremena za izgradnju od izgradnje na licu mjesta. U mnogim slučajevima montaža traje manje od polovice vremena u usporedbi s tradicionalnom gradnjom.

Kod Partas niskoenergetskih montažnih kuća riječ je o 45 dana od trenutka dolaska na samo gradilište. To je zbog boljeg planiranja unaprijed, uklanjanja vremenskih čimbenika na licu mjesta, kašnjenja u rasporedu podizvođača i brže izrade jer se više komada može konstruirati istovremeno. Kraće vrijeme izgradnje omogućuje građevinskim tvrtkama da preuzmu više projekata odjednom, no Partas u izgradnji niskoenergetskih montažnih kuća prije svega zastupa kvalitetu te ne ide za gomilanjem projekata. Budući da se podsklopovi stvaraju u tvornički kontroliranom okruženju u kojem se koriste suhi materijali, postoji manji rizik od problema povezanih s vlagom, opasnostima okoline i prljavštinom. Također, zatvoreno okruženje gradnje predstavlja znatno manje rizika za nezgode i druge obveze. Postoje strogi tvornički procesi i postupci koji štite radnika od ozljede na radnom mjestu. Na gradilištu, iako je sigurnost od najveće važnosti, radnici su izloženi vremenskim uvjetima, promjenama tla, vjetru i drugim članovima tima koji su na gradilištu.

Kupci koji odaberu ovu opciju mogu uživati u visokokvalitetnoj, bržoj, isplativijoj i ekološki prihvatljivijoj metodi gradnje. Partas niskoenergetske montažne kuće izuzetno su održiva opcija, jer naša je misija održivo življenje I dostojan komfor.