Montažne kuće doprinose prilagodbi klimatskim promjenama

Ovo stoljeće je doživjelo 19 najtoplijih godina ikada zabilježenih. Pretprošle godine požari su poharali Australiju i Brazil, dok je razina leda na Arktiku dosegnula rekordno nisku razinu. Neuspjeh u rješavanju klimatskih promjena nanijet će neopisivu štetu našim društvima, gospodarstvima i ekosustavima.

No, ulažu se napori da se ova katastrofa spriječi. Električni automobili, obnovljivi izvori energije i recikliranje u industriji sada su uobičajeni, jer se svijet prilagođava u nadi da će postići ugljičnu neutralnost do 2050. godine.

Za investitore u nekretnine, biti ‘zeleniji’ zahtijeva potpunu promjenu stava i spremnost na prihvaćanje inovacija. Graditeljstvo je u tom pogledu zaostajalo za automobilskom i energetskom industrijom. Uglavnom još uvijek gradimo kuće kao i prije 30 do 40 godina, s velikom energetskom neučinkovitošću i rastućim emisijama ugljika.

Tu su i zgrade – jedan od najvećih potrošača energije i kao takve imaju veliki utjecaj na ekologiju. Čak 191 milijun zgrada ima u Europskoj uniji, a ona troše najviše energije i proizvode najviše CO2.

No, ako govorimo o inovativnoj i pametnoj gradnji koja i te kako vodi računa o zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti, smanjenju emisija CO2 i prilagodbi klimatskim promjenama onda su tu zasigurno niskoenergetske montažne kuće.

Proizvodnja izvan mjesta, gdje se kuće grade duž proizvodne linije u tvornici, može stvoriti velike uštede emisija ugljika. To je od vitalnog značaja za ulagače koji traže imovinu otpornu na buduća pooštravanja propisa o energetskoj učinkovitosti.

Tehnike preciznog inženjeringa i najsuvremenija tehnologija omogućuju da se kuće izgrade barem za trećinu energetski učinkovitije od tradicionalno građenih domova.

Činjenica koliko je neusporedivo manje vremena potrebno za samu proizvodnju i izgradnju ide uvelike u prilog niskoenergetskim montažnim kućama. Ušteda vremena nije samo ušteda novaca i živaca već i manje emisija CO2 i neusporediva veća učinkovitost za vrijeme, ali i nakon izgradnje.

Partas niskoenergetske montažne kuće koriste građu lameliranog drveta čime se postiže da vaša kuća diše. Prirodni materijali, posveta svakom elementu koji se ugrađuje u budući dom s naglaskom na održivo, kvalitetno i sigurno.

Možemo isporučiti domove s ocjenom A na certifikatu energetske učinkovitosti. Da bi se postigli ciljevi nulte neto energije, ovi domovi moraju postati norma, a ne iznimka.

U Partas niskoenergetske montažne kuće uvijek preporučamo Dimplex dizalicu topline kojom rješavate grijanje, hlađenje, ali i potrošnu toplu vodu. Obnovljiv izvor energije pruža dodatnu razinu kvalitete i održivosti vašeg doma.

Naš tim stavlja vam se na raspolaganje i za pripremu i ugradnju fotonaponskog sustava čime postižete zaokruženu i cjelovitu priču energetski učinkovitog i održivog doma koji je budućnost kakvu zaslužujete i uz kojeg nećete morati brinuti na dodatna prilagođavanja, kada ista nastupe.

Utrka za postizanje ugljične neutralnosti do 2050. je u tijeku. Inovativne metode izgradnje kuća moraju biti u središtu. Partas niskoenergetske montažne kuće nude sve to i puno više, jer krov po vašoj mjeri naša je misija.